Keukenkennis

De leukste keukenweetjes!

Er zijn van die handigheidjes om je inspanningen rond het fornuis te vergemakkelijken. Die weetjes die je wel eens via via hoort waarvan je denkt die moet ik onthouden. Om ze vervolgens weer net zo snel te vergeten.
Wat moet je ook alweer doen om die knoflookgeur van je handen te wassen...
Ik heb ze hier voor je verzameld. Weet je er nog een mail ze dan naar info@kokenbijmijntante.nl

Knoflookgeur van handen verwijderen
Verwijder knoflookgeur van je handen door ze 10 seconden onder koud stromend water te houden.
Wrijven met een theelepel onder koud stromend water helpt ook. Bespaar jezelf weer wat geld en hoef je niet zo'n ijzeren "anti-knoflookzeep" aan te schaffen


Knoflook pellen
Plet het knoflookteentje met je handen of de platte kant van je koksmes.
Ook 10 seconden in de magnetron werkt.

Huilen bij uien snipperen?
Hoor je ook bij de gelukkigen die altijd huilend een ui snippert? De stof afkomstig uit de ui hecht zich aan lichaamsvocht. Als je het puntje van je tong uit je mond laat hangen tijdens het uien snijden schijn je geen last van je ogen te krijgen.
Een scherp mes helpt ook, de stof die voor de tranende ogen zorgt komt minder vrij.

Giftig
Bewaar geen halve ui om later te verwerken. Deze wordt in een paar dagen langzaam giftig. Haal altijd de spruiten en pitjes uit de aardappelen deze staan ook niet bekend om hun gezonde werking op het lichaam.

Poedersuiker
Ga je lekker bakken, cup cakes maken en glazuur? Gebruik dan geen poedersuiker maar suikerbakkerspoeder. In de strooibus poedersuiker uit de supermarkt zit anti-klontermiddel verwerkt en dat werkt niet als je een stevige icing moet maken.

Scheutje azijn voor mals vlees
Als je een scheutje azijn toevoegt aan de marinade van stoofvlees of aan het stoofvocht, dan wordt je stoofvlees malser




Wil je meer recepten lezen en leuke belevenissen van tante. Bezoek dan tante's blog Tante Kookt:

Blog: Tante Kookt