Verwondering en ook blijdschap overvallen me wanneer ik groente uit eigen tuin oogst. Ook al zijn de formaten ongelijk, haal ik wonderlijke vormen uit de grond naar boven en zitten er vlekken op. Toch is iets van een klein zaadje met water en aandacht uitgegroeid tot iets wat eetbaar is en waar je je creativiteit op los kan laten. Het loof van de bieten verwerkte ik tot een gemengde salade met veldsla en geitenkaas. Ook kun je deze kort roerbakken als spinazie. Van de bieten maakte ik soep. Wat heb je nodig: 5 ongelijkmatige bietjes 3 tenen knoflook met schil 5 takjes tijm 1 gesnipperd uitje beetje komijn scheutje balsamico azijn zout en peper Hoe maak je het: Schil de bieten en kook ze in ongeveer drie kwartier gaar. Doe een scheutje olijfolie in een andere pan en bak hierin de knoflook en de ui in circa 10 minuten glazig. Rits de blaadjes van de tijm boven de pan van de takjes. Snijd de gare bieten in stukken en voeg toe. Voeg het kookwater van de bieten toe. Laat het geheel circa 10 minuten sudderen. Pureer de bieten. Voeg eventueel water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met een scheutje balsamico, een mespuntje komijn en peper en zout.
0 Comments
|
AuteurEten, schrijven en onderweg zijn. Synoniemen voor ontdekken, verbinden en creativiteit. Archieven
April 2020
Categorieën |
|