Kookstudio Koken bij mijn Tante
  • Home
    • Training op bijzondere locatie
  • Kookworkshops
    • Kookworkshop Tapas
    • Workshop Mezze
    • Kookworkshop Italiaans
  • Overige
    • Prijzen kookworkshops
    • Contact
    • Routebeschrijving
    • Reserveringsvoorwaarden >
      • Links
  • Over
    • Ing Ceramics

Recepten

X-mas tulband met dronken granaatappelpitjes

22/12/2018

0 Comments

 
Foto
Xmas cake met dronken granaatappelpitjes


Makkelijk te maken deze heerlijk rijke cake. Je kunt je eigen fantasie gebruiken. Ik gebruikte gedroogde cranberries, krenten, en witte en donkere rozijnen. Maar denk ook eens aan gedroogde abrikozen of vijgen of walnoten in plaats van amandelen.


Wat heb je nodig
475 gedroogd fruit
150 ml cognac
125 gram amandelen, bruin of wit maakt niet uit
200 gram boter op kamertemperatuur
200 gram bruine basterdsuiker
125 gram sinaasappelmarmelade
350 gram bloem
4 eieren
1 1/2 theelpel bakpoeder
1 eetlepel speculaaskruiden
1 theelepel gemberpoeder
1/4 theelepel zout
1 granaatappel



Hoe maak je het
Vet een tulband in met zonnebloemolie, vergeet de binnenkant niet en bestrooi licht met bloem of een beetje paneermeel. 
Laat het gedroogde fruit met de helft van de cognac in circa 3 uur wellen. Giet over de amandelen kokend water en laat dit even staan. Zo worden de amandelen wat zachter. Droog ze daarna af in een theedoek.
Meng boter, suiker en zout in een kom en klop dit met een mixer of keukenmachine romig. Voeg dan de marmelade toe. Klop een voor een de eieren erdoor. Spatel dan de bloem met de speculaaskruiden, gemberpoeder en bakpoeder door het beslag. Spatel dan het gedroogde fruit en de noten door het beslag. 
Gaar de tulband in 1 1/2 tot 2 uur in een oven van 160C. Kijk na 1 1/4 uur of de tulband aan de bovenkant niet te donker wordt, dek dan eventueel af met een stukje aluminiumfolie. Haal de granaatappel leeg en wel de pitjes in de rest van de cognac. 
Als de tulband gaar is, check dit even met een mes die je in het midden steekt, haal hem dan uit de oven. Laat een paar minuten afkoelen en stort hem. Zet daarna de tulband er weer overheen zodat al het vocht in de cake blijft. 
Als de tulband is afgekoeld bestrijk je hem met het restant van de cognac en bestrooi met de dronken granaatappelpitjes. Bestrijk naar smaak met nog meer cognac. 
Voor een feestelijke presentatie bestrooi met wat poedersuiker. 
Vaak worden deze tulband geserveerd met een witte icing gemaakt van poedersuiker waar een paar druppels water aan toegevoegd zijn. Persoonlijk vind ik dat te zoet.
Je kunt ook dronken sinaasappelpartjes maken, blauwe bessen of ander vers fruit.

0 Comments

    Auteur

    Eten, schrijven en onderweg zijn. Synoniemen voor ontdekken, verbinden en creativiteit. 
    Passies in het leven van 
    Ingrid Vermulst. Jarenlang runde ze een hotel en kookt al bijna twaalf jaar met allerlei mensen in haar eigen kookstudio. Na het hebben van borstkanker haalde ze haar motorrijbewijs en, ging in haar eentje met de motor naar Zuid-Spanje en schreef het reisboek Roze bikini. Op dit moment legt ze de laatste hand aan een boek over haar belevenissen als huiseigenaar en een rondreis door Andalusië. 

    Archieven

    April 2020
    March 2020
    August 2019
    July 2019
    June 2019
    May 2019
    December 2018
    November 2018
    October 2018
    September 2018
    May 2018
    September 2017
    December 2016

    Categorieën

    All
    Koken Voor Pubers

    RSS Feed


Koken bij mijn tante
wirdumerweg 1
9919 HA  Loppersum
info@kokenbijmijntante.nl
​kokenbijmijntante@icloud.com

Ing Ceramics
Wirdumerweg 1
9919 HA Loppersum
www.ingceramics.com
ingceramics@icloud.com
  • Home
    • Training op bijzondere locatie
  • Kookworkshops
    • Kookworkshop Tapas
    • Workshop Mezze
    • Kookworkshop Italiaans
  • Overige
    • Prijzen kookworkshops
    • Contact
    • Routebeschrijving
    • Reserveringsvoorwaarden >
      • Links
  • Over
    • Ing Ceramics