Kookstudio Koken bij mijn Tante
  • Home
    • Training op bijzondere locatie
  • Kookworkshops
    • Kookworkshop Tapas
    • Workshop Mezze
    • Kookworkshop Italiaans
  • Overige
    • Prijzen kookworkshops
    • Contact
    • Routebeschrijving
    • Reserveringsvoorwaarden >
      • Links
  • Over
    • Ing Ceramics

Recepten

Venkelsalade

6/10/2018

0 Comments

 
Foto
Venkelsalade met parmezaanse kaas en walnoten

Een lekkere salade is net als een geslaagde dag. Het heeft niet veel nodig. Deze salade at ik ooit in de mooiste Italiaanse dorpjes in Cinque Terre. Ik was er voor de tweede keer, die keer samen met mijn vriendin en onze dochters. Na een heerlijke dag zaten we met vijf vrouwen in een klein vol restaurantje waar foto’s aan de wand hingen uit andere tijden. Op deze foto’s stampten de jongemannen van het dorp de druivenoogst tot moes voor wijn, dat deden ze in hun blootje, tot grote hilariteit van de jonge dames. 
Een goede dag bestaat net als deze heerlijke salade maar uit een paar ingrediënten.

Voor een heerlijke venkelsalade. Ik heb geen hoeveelheden erbij gezet, vind dat zelf een beetje uit en experimenteer lekker met de hoeveelheden. 

Wat heb je nodig:
1-2 venkelknollen
Beetje parmezaanse kaas
Citroensap 
Handvol walnoten


Hoe maak je het.
Was de venkel, snijd het hart eruit. Snij de venkel door de helft en daarna in zo dun mogelijke plakken. Lukt dat je niet, pak dan een kaasschaaf of rasp waarmee je dun kunt snijden. Haal de venkel uit elkaar en leg op een bord, besprenkel met citroensap. Breek de walnoten in wat kleinere stukken en strooi uit over de venkel. Raps er tenslotte wat Parmezaanse kaas over. Doe dit met een dunschiller of ook weer met een kaasschaaf zodat je wat dikkere stukken krijgt in plaats van de poederachtige kaasrasp wanner je de kaas raps met een gewone kaasrasp. 
 
0 Comments

Muhamarra

3/10/2018

0 Comments

 
Foto
Muhamarra​

Nieuwe smaken prikkelen niet alleen onze zintuigen, maar ook onze fantasie en nieuwsgierigheid. Onlangs nam ik een bakje Muhamarra mee van de groothandel. Ik moet erbij zeggen dat het was afgeprijsd, anders had ik misschien nog steeds geen Muhamarra geproefd. Ik kende het niet en ik had net een ciabatta gebakken en smeerde er een flinke klodder van de onbekende rode dip op. En werkelijk, ik had zelden zoiets lekkers geproefd. Naarmate de middag vorderde werd de ciabatta steeds korter en de pot leger. Waaruit bleek dat ook de gezinsleden af en toe langs liepen en zich tegoed deden aan een stukje brood met dip. 
Toen het bakje tegen de avond leeg was toch maar eens gekeken wat het nou zo lekker maakte. Het was een ongewone combinatie aan ingrediënten, waar ik zelf nooit opgekomen zou zijn. Muhamarra komt oorspronkelijk uit Syrië, uit de stad Aleppo. Zet het eens op een feestje neer naast de standaard blokjes kaas. En dat brengt een andere plek op de wereld waar een hoop ellende is een beetje dichterbij. En misschien is dat wel datgene wat eten, koken en proeven zo leuk maakt. Iets wat ergens anders vandaan komt  leren waarderen en onderdeel te maken van je eigen leefwereld. 
Maak het, het is heerlijk en ook nog eens zo klaar! 


Wat heb je nodig:
3 rode paprika’s
1 knoflookteentje 
1 theelepel chilivlokken of 1 chilipeper
1 theelepel granaatappelsiroop
1 theelepel gemalen komijn
2 theelepels olijfolie
sap van een halve citroen
50 gram walnoten
Zout en peper


Zo maakte ik het:
Halveer de paprika’s en rooster ze onder een grill met de bolle kanten naar boven totdat ze zwart zijn. Haal ze uit de oven en doe, dek af met plasticfolie en laat ze afkoelen. 
Snipper de knoflook. Ontvel de paprika’s en haal de zaadlijsten eruit. Doe de paprika’s, samen met de granaatappelsiroop, knoflook, chilivlokken, komijn, olijfolie, citroensap en walnoten in een keukenmachine en maal alles fijn. Breng op smaak met zout en een klein beetje peper.  


0 Comments

    Auteur

    Eten, schrijven en onderweg zijn. Synoniemen voor ontdekken, verbinden en creativiteit. 
    Passies in het leven van 
    Ingrid Vermulst. Jarenlang runde ze een hotel en kookt al bijna twaalf jaar met allerlei mensen in haar eigen kookstudio. Na het hebben van borstkanker haalde ze haar motorrijbewijs en, ging in haar eentje met de motor naar Zuid-Spanje en schreef het reisboek Roze bikini. Op dit moment legt ze de laatste hand aan een boek over haar belevenissen als huiseigenaar en een rondreis door Andalusië. 

    Archieven

    April 2020
    March 2020
    August 2019
    July 2019
    June 2019
    May 2019
    December 2018
    November 2018
    October 2018
    September 2018
    May 2018
    September 2017
    December 2016

    Categorieën

    All
    Koken Voor Pubers

    RSS Feed


Koken bij mijn tante
wirdumerweg 1
9919 HA  Loppersum
info@kokenbijmijntante.nl
​kokenbijmijntante@icloud.com

Ing Ceramics
Wirdumerweg 1
9919 HA Loppersum
www.ingceramics.com
ingceramics@icloud.com
  • Home
    • Training op bijzondere locatie
  • Kookworkshops
    • Kookworkshop Tapas
    • Workshop Mezze
    • Kookworkshop Italiaans
  • Overige
    • Prijzen kookworkshops
    • Contact
    • Routebeschrijving
    • Reserveringsvoorwaarden >
      • Links
  • Over
    • Ing Ceramics