Kookstudio Koken bij mijn Tante
  • Home
    • Training op bijzondere locatie
  • Kookworkshops
    • Kookworkshop Tapas
    • Workshop Mezze
    • Kookworkshop Italiaans
  • Overige
    • Prijzen kookworkshops
    • Contact
    • Routebeschrijving
    • Reserveringsvoorwaarden >
      • Links
  • Over
    • Ing Ceramics

Recepten

Een zak vol tomaatjes

20/12/2016

0 Comments

 
Foto
0 Comments

Wat de donkere dagen met me doen...

9/12/2016

1 Comment

 
Dagen somber en donker. Ik merk dat het me steeds minder doet. Ik word er niet meer somber of naargeestig van. Als de schemer invalt zijn het juist de uurtjes om wat lekkers te maken, even de keuken in te duiken en al snijdend, raspend en roerend stil te staan bij de laatste weken van het jaar. Daarmeej maak ik ook weer de gezinsleden blij!
Terwijl ik onderstaande wortelcake maakte besefte ik dat het ook een keuze is om je niet meer te laten overvallen door donkerte en somberheid. Juist nu zie je alle lichtjes, lampjes en alles schijnen. 
Ik weeg de wortels nooit af en gebruik meer dan in het recept staat. De suiker vervang ik door 4 eetlepels honing. Daardoor moet de cake iets langer in de oven.

Recept:
Wat heb je nodig:
250 gram boter
100 gram basterdsuiker óf  vervangen door 4 eetlepels honing
100 gram honing
2 eieren
250 gram zelfrijzendbakmeel
300 gram winterwortels
110 gram walnoten
1 limoen
150 gram roomkaas
100 gram poedersuiker of 2 eetlepels honing
1/2 eetlepel kaneel
1 eetlepel speculaaskruiden
kardemon (als je hebt)


Hoe maak je het:
Smelt de boter op laag vuur en roer er met een garde de suiker en de honing door tot een gladde massa. Klop nu de eieren erdoorheen. Roer het bakmeel erdoor tot je een dik beslag krijgt. Rasp de wortel en hak de walnoten grof en schep door het beslag. 
Vet de bakvorm in. Lepel het beslag in de bakvorm en bak de taart in ca. 50 minuten in een voorverwarmde oven van 175C gaar. Pers de limoen uit, roer de roomkaas met het limoensap en de poedersuiker tot een romige crème. Bestrijk hiermee de taart als deze voldoende is afgekoeld. Zet in de koelkast.

Iets gezonder?
Gebruik honing in plaats van suiker. Doe wat vers geraspte gember door het beslag. 

1 Comment

    Auteur

    Eten, schrijven en onderweg zijn. Synoniemen voor ontdekken, verbinden en creativiteit. 
    Passies in het leven van 
    Ingrid Vermulst. Jarenlang runde ze een hotel en kookt al bijna twaalf jaar met allerlei mensen in haar eigen kookstudio. Na het hebben van borstkanker haalde ze haar motorrijbewijs en, ging in haar eentje met de motor naar Zuid-Spanje en schreef het reisboek Roze bikini. Op dit moment legt ze de laatste hand aan een boek over haar belevenissen als huiseigenaar en een rondreis door Andalusië. 

    Archieven

    April 2020
    March 2020
    August 2019
    July 2019
    June 2019
    May 2019
    December 2018
    November 2018
    October 2018
    September 2018
    May 2018
    September 2017
    December 2016

    Categorieën

    All
    Koken Voor Pubers

    RSS Feed


Koken bij mijn tante
wirdumerweg 1
9919 HA  Loppersum
info@kokenbijmijntante.nl
​kokenbijmijntante@icloud.com

Ing Ceramics
Wirdumerweg 1
9919 HA Loppersum
www.ingceramics.com
ingceramics@icloud.com
  • Home
    • Training op bijzondere locatie
  • Kookworkshops
    • Kookworkshop Tapas
    • Workshop Mezze
    • Kookworkshop Italiaans
  • Overige
    • Prijzen kookworkshops
    • Contact
    • Routebeschrijving
    • Reserveringsvoorwaarden >
      • Links
  • Over
    • Ing Ceramics