Kookstudio Koken bij mijn Tante
  • Home
    • Training op bijzondere locatie
  • Kookworkshops
    • Kookworkshop Tapas
    • Workshop Mezze
    • Kookworkshop Italiaans
  • Overige
    • Prijzen kookworkshops
    • Contact
    • Routebeschrijving
    • Reserveringsvoorwaarden >
      • Links
  • Over
    • Ing Ceramics

Recepten

Advocaatje ging op reis...

12/4/2020

0 Comments

 
Foto
Taakjes volbracht: 
279 lelies van het tuinhek goudkleurig geschilderd en 8 eieren
24 paaseieren gevonden         
Workout: enkel een wandelingetje met de honden en 4 minuten trampolinespringen
Minder tevreden met: de wijn, het paasontbijt, het paasdessert 
Wijn geproefd: ja

Advocaatje ging op reis...

Het is tien uur ’s avonds, ik moet dit recept nog schrijven, ik heb geen zin. Maar ik wil niet in de eerste week al breken met mijn voornemen elke dag een recept te publiceren in Coronatijd. Wat moet er anders van me terecht komen in deze tijd?
Vandaag heb ik advocaat gemaakt en misschien heb ik er wel iets teveel van gegeten. Miisschien is het ook wel goed voor mijn knie.


Na de vastentijd waren er eieren in overvloed, deze mochten namelijk tijdens het vasten niet gegeten worden. Ik weet niet van wie niet en vraag me dan ook af wie deze maatregel opgeheven heeft. De oudste eieren werden beschilderd. En de anderen belandden bijvoorbeeld in advocaat. 

Advocaat heeft familie over de wereld, zoals het Russische Mogol en het Jiddische  Gogle-Mogle. Advocaat is ook verwant aan de Duitse eierpunch en de Engelse eggnog. En het lijkt ook wel wat op het Venulaanse Ponche Créma, ik dronk of at dat ooit op Curacao, het is op basis van rum en ik associeer het altijd nog met de Carriben. Daar ergens lijkt advocaat vandaan te komen. Zeevaarders dronken een drankje op basis van avocado’s en rum. Terug in Nederland probeerden ze dat na te maken. Er waren geen avocado’s voorhanden, dus maar iets proberen met eieren en dat werd onze advocaat.  
Of is advocaat het drankje van de advocaten genuttigd valk voor hun slotpleidooi om de keel te smeren?

Het is in iedergeval makkelijk en snel zelf te maken. Heerlijk zacht. Ik heb er misschien iets teveel van gegeten vandaag, vandaar dat de inspiratie voor het blogje niet zo wil vlotten en ik het verder vandaag voor gezien houd. 

250 gram basterdsuiker
8 of 9 eidooiers
250 ml inmaakbrandewijn
1 vanillestokje of 1 el vanillesuiker

Roer de suiker en de eidooiers door elkaar in een kom. Voeg de brandewijn toe. Zet een met water op het vuur en breng die aan de kook, zet daarin de kom met de eiermassa.  Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Verhit de massa al roerende totdat de massa lobbig wordt. Stop zodra een temperatuur van 62°C bereikt is. Zet de kom dan in een bak met koud water en koel gelijk terug. Laat afkoelen in de koelkast. Heb je toch kleine stukjes eigeel in je advocaat, doe alles dan door een zeef. 
0 Comments



Leave a Reply.

    Auteur

    Eten, schrijven en onderweg zijn. Synoniemen voor ontdekken, verbinden en creativiteit. 
    Passies in het leven van 
    Ingrid Vermulst. Jarenlang runde ze een hotel en kookt al bijna twaalf jaar met allerlei mensen in haar eigen kookstudio. Na het hebben van borstkanker haalde ze haar motorrijbewijs en, ging in haar eentje met de motor naar Zuid-Spanje en schreef het reisboek Roze bikini. Op dit moment legt ze de laatste hand aan een boek over haar belevenissen als huiseigenaar en een rondreis door Andalusië. 

    Archieven

    April 2020
    March 2020
    August 2019
    July 2019
    June 2019
    May 2019
    December 2018
    November 2018
    October 2018
    September 2018
    May 2018
    September 2017
    December 2016

    Categorieën

    All
    Koken Voor Pubers

    RSS Feed


Koken bij mijn tante
wirdumerweg 1
9919 HA  Loppersum
info@kokenbijmijntante.nl
​kokenbijmijntante@icloud.com

Ing Ceramics
Wirdumerweg 1
9919 HA Loppersum
www.ingceramics.com
ingceramics@icloud.com
  • Home
    • Training op bijzondere locatie
  • Kookworkshops
    • Kookworkshop Tapas
    • Workshop Mezze
    • Kookworkshop Italiaans
  • Overige
    • Prijzen kookworkshops
    • Contact
    • Routebeschrijving
    • Reserveringsvoorwaarden >
      • Links
  • Over
    • Ing Ceramics