Taakjes volbracht:
279 lelies van het tuinhek goudkleurig geschilderd en 8 eieren 24 paaseieren gevonden Workout: enkel een wandelingetje met de honden en 4 minuten trampolinespringen Minder tevreden met: de wijn, het paasontbijt, het paasdessert Wijn geproefd: ja Advocaatje ging op reis... Het is tien uur ’s avonds, ik moet dit recept nog schrijven, ik heb geen zin. Maar ik wil niet in de eerste week al breken met mijn voornemen elke dag een recept te publiceren in Coronatijd. Wat moet er anders van me terecht komen in deze tijd? Vandaag heb ik advocaat gemaakt en misschien heb ik er wel iets teveel van gegeten. Miisschien is het ook wel goed voor mijn knie. Na de vastentijd waren er eieren in overvloed, deze mochten namelijk tijdens het vasten niet gegeten worden. Ik weet niet van wie niet en vraag me dan ook af wie deze maatregel opgeheven heeft. De oudste eieren werden beschilderd. En de anderen belandden bijvoorbeeld in advocaat. Advocaat heeft familie over de wereld, zoals het Russische Mogol en het Jiddische Gogle-Mogle. Advocaat is ook verwant aan de Duitse eierpunch en de Engelse eggnog. En het lijkt ook wel wat op het Venulaanse Ponche Créma, ik dronk of at dat ooit op Curacao, het is op basis van rum en ik associeer het altijd nog met de Carriben. Daar ergens lijkt advocaat vandaan te komen. Zeevaarders dronken een drankje op basis van avocado’s en rum. Terug in Nederland probeerden ze dat na te maken. Er waren geen avocado’s voorhanden, dus maar iets proberen met eieren en dat werd onze advocaat. Of is advocaat het drankje van de advocaten genuttigd valk voor hun slotpleidooi om de keel te smeren? Het is in iedergeval makkelijk en snel zelf te maken. Heerlijk zacht. Ik heb er misschien iets teveel van gegeten vandaag, vandaar dat de inspiratie voor het blogje niet zo wil vlotten en ik het verder vandaag voor gezien houd. 250 gram basterdsuiker 8 of 9 eidooiers 250 ml inmaakbrandewijn 1 vanillestokje of 1 el vanillesuiker Roer de suiker en de eidooiers door elkaar in een kom. Voeg de brandewijn toe. Zet een met water op het vuur en breng die aan de kook, zet daarin de kom met de eiermassa. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Verhit de massa al roerende totdat de massa lobbig wordt. Stop zodra een temperatuur van 62°C bereikt is. Zet de kom dan in een bak met koud water en koel gelijk terug. Laat afkoelen in de koelkast. Heb je toch kleine stukjes eigeel in je advocaat, doe alles dan door een zeef.
1 Comment
|
AuteurEten, schrijven en onderweg zijn. Synoniemen voor ontdekken, verbinden en creativiteit. Archieven
April 2020
Categorieën |
|