Kookstudio Koken bij mijn Tante
  • Home
  • Kookworkshops
    • Kookworkshop Tapas
    • Workshop Mezze
    • Kookworkshop Italiaans
  • B2B
  • Overige
    • Prijzen kookworkshops
    • Contact
    • Routebeschrijving
    • Reserveringsvoorwaarden >
      • Links
  • Over
    • Ing Ceramics

Recepten

Appeltaart met lemoncurd en eiwitschuim

30/3/2020

2 Comments

 
Foto

Je kunt in deze tijden eindelijk dat boek gaat gelezen, achterstallig tuinonderhoud gaan doen, een kast opruimen. Om alle verwarring het hoofd te bieden houden we ons vast aan ritmes, kleine taakjes die we moeten volbrengen en daar wil ik nog iets aan toe voegen. Voor mij geldt dat ik het nu heerlijk vindt om iets te maken, te schrijven, fotograferen, iets creatiefs te doen. Ontdek je creativiteit, er is amper afleiding, het nieuws check ik nog maar twee keer per dag. Dus alle tijd om in de keuken iets te maken.
Appeltaart heeft nog iets speciaals, de geur die optimistisch door het huis dwaalt. De smaak iets vertrouwds. Misschien wel troostend. Iedereen even blij en verrast doordat je een lekker stukje appeltaart voorzet. In dit recept is de lemoncurd verfrissend maar niet zuur, een knipoog naar de lente die eraan komt. Eiwitschuim lichtkrakend, zacht en fluffy. Kortom deze appeltaart gaat je opbeuren!

Voor de bodem:
300 gram zelfrijzendbakmeel
150 gram witte basterdsuiker
200 gram boter
snufje zout
1 ei

Voor de vulling:
- 1 eetlepel paneermeel
- mijn recept voor lemoncurd
- 5 tot 6 appels

Voor het eiwitschuim:
3 eiwitten
150 gram suiker

​Maak het deeg door alle ingrediënten voor het deeg in de keukenmachine te doen. Draai totdat een bal ontstaat. Kneed het deeg nog even met de hand en leg een half uur te rusten in de koelkast.  Vet een springvorm in met boter. Druk hierin het deeg, je kunt de deeglap uitrollen en in de vorm doen of met je hand uit elkaar duwen in de vorm zodat de bodem en randen bedekt zijn.  Bestrooi de bodem met paneermeel. Meng de appels met de lemoncurd. Schep het appelmengsel op het deeg. Bak de taart ongeveer 80 minuten in een oven van 160*C. Haal de taart uit de oven, klop de eiwitten met de suiker stijf, totdat de schuim als pieken even rechtop blijven staan. Verdeel het eiwitschuim over de appeltaart. Zet in de oven en bak nog 10 minuten.  Haal de taart uit de oven en brandt met een gasbrander het eiwitschuim lichtbruin.

2 Comments
A.A. van den Elsaker-Glas
1/4/2020 02:17:24 am

Ingrid, maak je deze appeltaart op de volgende verjaardag?

Reply
Scunthorpe Personals link
30/1/2025 11:26:49 pm

Loved reading thiis thank you

Reply



Leave a Reply.

    Auteur

    Eten, schrijven en onderweg zijn. Synoniemen voor ontdekken, verbinden en creativiteit. 
    Passies in het leven van 
    Ingrid Vermulst. Jarenlang runde ze een hotel en kookt al bijna twaalf jaar met allerlei mensen in haar eigen kookstudio. Na het hebben van borstkanker haalde ze haar motorrijbewijs en, ging in haar eentje met de motor naar Zuid-Spanje en schreef het reisboek Roze bikini. Op dit moment legt ze de laatste hand aan een boek over haar belevenissen als huiseigenaar en een rondreis door Andalusië. 

    Archieven

    April 2020
    March 2020
    August 2019
    July 2019
    June 2019
    May 2019
    December 2018
    November 2018
    October 2018
    September 2018
    May 2018
    September 2017
    December 2016

    Categorieën

    All
    Koken Voor Pubers

    RSS Feed


Koken bij mijn tante
wirdumerweg 1
9919 HA  Loppersum
[email protected]

  • Home
  • Kookworkshops
    • Kookworkshop Tapas
    • Workshop Mezze
    • Kookworkshop Italiaans
  • B2B
  • Overige
    • Prijzen kookworkshops
    • Contact
    • Routebeschrijving
    • Reserveringsvoorwaarden >
      • Links
  • Over
    • Ing Ceramics