Als er een gerecht is wat me doet denken aan vakantie, zomer en leuke strandtentjes aan zee, dan zijn het wel calamares. In Andalusië kom je op tapas- en menukaarten calamares tegen, chipirones of puntillitas. Naar mijn idee verschilt er onderling niet zo veel, is de basis inktvis of pijlinktvisjes, varieert de grootte iets en het gedeelte van de inktvis dat gebruikt wordt. De smaak is naar mijn idee nagenoeg hetzelfde.
En zo toog ik op een heerlijke nazomerdag naar de markt en kocht er een kilo pijlinktvis. Wat heb je nodig: 1 kilo pijlinktivs Melk Half bloem half maismeel/semola Zonnebloemolie om in te frituren Citroensap Zout Zo maak je het: Maak de pijlinktvissen schoon door het binnenste eruit te halen. Voel ook even in de punt van de inktvis, hier kun je wat vet tegenkomen, haal dat er ook uit. Bewaar de tentakels en snijd deze in tapas-formaat hapjes. Snijd de inktvis in ringen. Spoel alles af met water, doe in een bakje en vul met melk. Laat het een paar uur in de koelkast staan. Meng in een bakje gelijke hoeveelheden bloem met maismeel. Dep de inktvis nu goed droog. Verwarm een pan met zonnebloemolie. Je kunt testen of de olie heet genoeg is door er een stukje brood in te gooien, deze moet in 10 seconden knapperig en goudbruin zijn. Haal de inktvisstukjes door de bloem en frituur deze aan beide kanten in de pan. Schep eruit en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout en besprenkel met een beetje citroensap. Serveer direct.
0 Comments
Leave a Reply. |
AuteurEten, schrijven en onderweg zijn. Synoniemen voor ontdekken, verbinden en creativiteit. Archieven
April 2020
Categorieën |
|