Kookstudio Koken bij mijn Tante
  • Home
    • Buiten koken/eten
  • De keuken van mijn Tante
  • Kookworkshops
    • Kookworkshop Tapas
    • Workshop Mezze
    • Kookworkshop Italiaans
    • Eet meer Plant
    • Kookworkshop Gronings koken
    • Kookworkshop High tea
  • Story
  • Overige
    • Prijzen kookworkshops
    • Agenda
    • Contact
    • Routebeschrijving
    • Reserveringsvoorwaarden >
      • Links
  • Recepten
  • Keramiek

Recepten

Calamares, chipirones, puntallitas

18/9/2018

0 Reacties

 
Foto
Als er een gerecht is wat me doet denken aan vakantie, zomer en leuke strandtentjes aan zee, dan zijn het wel calamares. In Andalusië kom je op tapas- en menukaarten calamares tegen, chipirones of puntillitas. Naar mijn idee verschilt er onderling niet zo veel, is de basis inktvis of pijlinktvisjes, varieert de grootte iets en het gedeelte van de inktvis dat gebruikt wordt. De smaak is naar mijn idee nagenoeg hetzelfde. 


En zo toog ik op een heerlijke nazomerdag naar de markt en kocht er een kilo pijlinktvis.


Wat heb je nodig:
1 kilo pijlinktivs
Melk
Half bloem half maismeel/semola
Zonnebloemolie om in te frituren
Citroensap
Zout

Zo maak je het:
Maak de pijlinktvissen schoon door het binnenste eruit te halen. Voel ook even in de punt van de inktvis, hier kun je wat vet tegenkomen, haal dat er ook uit. Bewaar de tentakels en snijd deze in tapas-formaat hapjes. Snijd de inktvis in ringen.
Spoel alles af met water, doe in een bakje en vul met melk. Laat het een paar uur in de koelkast staan. Meng in een bakje gelijke hoeveelheden bloem met maismeel. Dep de inktvis nu goed droog. Verwarm een pan met zonnebloemolie. Je kunt testen of de olie heet genoeg is door er een stukje brood in te gooien, deze moet in 10 seconden knapperig en goudbruin zijn. Haal de inktvisstukjes door de bloem en frituur deze aan beide kanten in de pan. Schep eruit en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout en besprenkel met een beetje citroensap. Serveer direct.
0 Reacties



Laat een antwoord achter.

    Auteur

    Eten, schrijven en onderweg zijn. Synoniemen voor ontdekken, verbinden en creativiteit. 
    Passies in het leven van 
    Ingrid Vermulst. Jarenlang runde ze een hotel en kookt al bijna twaalf jaar met allerlei mensen in haar eigen kookstudio. Na het hebben van borstkanker haalde ze haar motorrijbewijs en, ging in haar eentje met de motor naar Zuid-Spanje en schreef het reisboek Roze bikini. Op dit moment legt ze de laatste hand aan een boek over haar belevenissen als huiseigenaar en een rondreis door Andalusië. 

    Archieven

    April 2020
    Maart 2020
    Augustus 2019
    Juli 2019
    Juni 2019
    Mei 2019
    December 2018
    November 2018
    Oktober 2018
    September 2018
    Mei 2018
    September 2017
    December 2016

    Categorieën

    Alles
    Koken Voor Pubers

    RSS-feed

koken bij mijn tante, mooie locatie, makkelijk bereikbaar én gezellig

Wirdumerweg 1, Loppersum (20 minuten van Groningen)
info@kokenbijmijntante.nl

​

  • Home
    • Buiten koken/eten
  • De keuken van mijn Tante
  • Kookworkshops
    • Kookworkshop Tapas
    • Workshop Mezze
    • Kookworkshop Italiaans
    • Eet meer Plant
    • Kookworkshop Gronings koken
    • Kookworkshop High tea
  • Story
  • Overige
    • Prijzen kookworkshops
    • Agenda
    • Contact
    • Routebeschrijving
    • Reserveringsvoorwaarden >
      • Links
  • Recepten
  • Keramiek