Taakjes volbracht: ik werk inmiddels aan heel veel projecten, mijn boek, een groententuin, het verven van een deur
Workout: gewandeld, gespit in de tuin Wijn geproefd: nee Vis halen op de markt, plastic flappen hangen tussen de verkopers en de klanten, de klanten staan in rijen met kratten ertussen en je kunt niet meer even op en neer lopen om de vis te zien. De nieuwe situatie is wennen, maar het went. Ik kocht dorades van 400 à 500 gram per stuk. En daarna liepen dochter en ik weer terug naar de auto. Ik dans wat om de mensen heen als ik ze tegenkom, zoveel mogelijk proberen de anderhalve meter in achting proberen te nemen. We lopen op de stoep, twee tegemoetkomende mensen. We gaan elkaar passeren op een stoep, die ook nog vol fietsen staan. Ik druk me tegen de gevel van een huis, de dochter was druk in een verhaal en gaat op het laatst aan de kant. Het zijn oudere mensen, een man en een vrouw, en behoorlijk in omvang. Dan hoor ik opeens keihard: domme dozen.’ ‘Hebben ze dat nou tegen ons’, vraag ik aan de dochter. ‘Ja, had je dat niet door mam.’ ‘Nou zeg,’ zeg ik gechoqueerd. We lopen zwijgend naar de auto. Gaan we dan naar zo’n samenleving toe? Gaan we elkaar uitschelden en terechtwijzen? Snel weer naar huis, waar we in onze eigen cocon heerlijk bezig zijn met leuke gerechten, een groentetuin en allerhande klussen en we nergens aan hoeven te denken alleen maar te genieten van de stilte, het mooie weer en alle dingen die we wel kunnen doen. En ben je een dag lekker bezig geweest, maak dan deze zachte heerlijke vis. Makkelijk en ook snel klaar. Maak er gelijk aardappeltjes uit de oven bij en bijvoorbeeld venkel uit de oven. Dan ben je zo klaar. Dorade in zoutkorst Dorade, zeebaars, kabeljauw 2 kilo zeezout 3 eieren 1 el venkelzaad 1 bos peterselie fijngesneden 5 knoflooktenen fijngesneden Meng al het zout met de eieren en venkelzaad. Meng goed zodat het een klein beetje smeuïg is, voeg anders een klein beetje water toe. Vul de vis met de knoflook en peterselie. Leg in een ovenschaal een dun laagje zout. Leg daarop de vis of vissen. Dek goed af met het zout. Stop het visje lekker in. Verwarm de oven voor op 200°C. Gaar de vis in 20 minuten. Breek dan de zoutkorst van de vis af en dien deze op. Tips: Zet 5 minuten van tevoren een schaal met krielaardappeltje met knoflook en rozemarijn in de oven. En een schaal met dun gesneden venkel en je maaltijd is compleet.
1 Comment
|
AuteurEten, schrijven en onderweg zijn. Synoniemen voor ontdekken, verbinden en creativiteit. Archieven
April 2020
Categorieën |
|