Kookstudio Koken bij mijn Tante
  • Home
    • Training op bijzondere locatie
  • Kookworkshops
    • Kookworkshop Tapas
    • Workshop Mezze
    • Kookworkshop Italiaans
  • Overige
    • Prijzen kookworkshops
    • Contact
    • Routebeschrijving
    • Reserveringsvoorwaarden >
      • Links
  • Over
    • Ing Ceramics

Recepten

Overheerlijke kaneelbroodjes

18/5/2019

0 Comments

 
Foto
Deze kaneelbroodjes vinden hun oorsprong in Zweden, waar ze kanelbulle worden genoemd en tijdens de koffiepauze worden gegeten. Een Zweed eet gemiddeld 316 broodjes per jaar, ze moeten dus wel lekker zijn!
 
Wat heb je nodig;
  • 250 ml melk
  • 150 gram boter
  • 100 gram donkere basterdsuiker
  • 1 eetlepel/zakje droge gist
  • 375 gram bloem
  • 3 theelepels kaneel
  • 75 gram rozijnen
  • 75 gram walnoten
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 1 theelepel zout
Maak het deeg door de melk en 25 gram boter in een pannetje te verwarmen. Als de boter gesmolten is, kun je de gist oplossen. Klop 3 eieren los in een kom en voeg hieraan het melkmengsel toe. 
Doe de bloem, zout en vanillesuiker in een kom en voeg hieraan het melkmengsel toe. Kneed in de keukenmachine tot een samenhangend deeg. Kneed totdat zich een bal vorm en laat deze 45 minuten rijzen. Hak de noten fijn. Roer de basterdsuiker en kaneel door de zachte boter. 
Bestuif je werkblad met bloem en maak hierop een rechthoek van ongeveer 35x35 cm en ca 1 cm dikte.
Bestrijk het deeg met de kaneelboter. Bestrooi met de noten en rozijnen. Rol de deegplak op, druk het midden goed samen en snijd in gelijke stukken van ongeveer 2 - 3m dikte. Bekleed een springvorm met bakpapier. Leg een deegrol in het midden en de rest eromheen. 
Laat weer 45 minuten afgedekt rijzen. 
Bak de kaneelbroodjes in 25 minuten af in een voorverwarmden oven van 190C. 
Meng de poedersuiker met het sap van 1 citroen en bestrijk hiermee de broodjes voordat ze zijn afgekoeld.  

0 Comments



Leave a Reply.

    Auteur

    Eten, schrijven en onderweg zijn. Synoniemen voor ontdekken, verbinden en creativiteit. 
    Passies in het leven van 
    Ingrid Vermulst. Jarenlang runde ze een hotel en kookt al bijna twaalf jaar met allerlei mensen in haar eigen kookstudio. Na het hebben van borstkanker haalde ze haar motorrijbewijs en, ging in haar eentje met de motor naar Zuid-Spanje en schreef het reisboek Roze bikini. Op dit moment legt ze de laatste hand aan een boek over haar belevenissen als huiseigenaar en een rondreis door Andalusië. 

    Archieven

    April 2020
    March 2020
    August 2019
    July 2019
    June 2019
    May 2019
    December 2018
    November 2018
    October 2018
    September 2018
    May 2018
    September 2017
    December 2016

    Categorieën

    All
    Koken Voor Pubers

    RSS Feed


Koken bij mijn tante
wirdumerweg 1
9919 HA  Loppersum
info@kokenbijmijntante.nl
​kokenbijmijntante@icloud.com

Ing Ceramics
Wirdumerweg 1
9919 HA Loppersum
www.ingceramics.com
ingceramics@icloud.com
  • Home
    • Training op bijzondere locatie
  • Kookworkshops
    • Kookworkshop Tapas
    • Workshop Mezze
    • Kookworkshop Italiaans
  • Overige
    • Prijzen kookworkshops
    • Contact
    • Routebeschrijving
    • Reserveringsvoorwaarden >
      • Links
  • Over
    • Ing Ceramics