Het is veel simpeler dan het lijkt en je hebt dan ook werkelijk een heerlijk dessert om een zomerse barbecue mee af te sluiten. Ik haalde de basis van dit recept uit de foodies en heb wat stapjes achterwege gelaten, soms moet het niet te lang duren en qua smaak maakt het niet veel uit. De taart ging na de barbecue helemaal op.
Wat heb je nodig: 5 perziken van de pit ontdaan en in partjes gesneden 100 ml witte wijn of medium sherry 50 ml sherry of moscato azijn 50 gram witte basterdsuiker Voor de pavlova: 7 eiwitten 350 gram basterdsuiker 1 tl maïzena 1 tl wittewijnazijn 500 ml slagroom lobbig geklopt en een beetje op smaak gebracht met wat suiker of 250 g mascarpone mengen met 350 ml slagroom en wat suiker. munt Hoe maak je het: Doe de witte wijn of sherry, azijn en basterdsuiker in een pan en breng aan de kook. Voeg de perzikschijfjes toe als de suiker is opgelost. Kook 1 minuut. Laat dan afkoelen en marineren. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf met een mixer of keukenmachine. Klop op het laatst de maïzena en wijnazijn er doorheen. De laatste zorgt ervoor dat de pavlova zacht van binnen is, in tegenstelling tot meringue. Klop tot stijve glanzende pieken. Doe op een bakplaat een stuk bakpapier, stort hierop het eiwitmengsel en smeer uit tot een ronde taart van ongeveer 28 cm doorsneden. Zorg dat er ongeveer een 3 centimeter brede rand aan zit en het middengedeelte wat dieper lig. Zet de pavlova in een oven van 140°C. Bak ongeveer anderhalf uur, zet dan de oven uit en laat de pavlova nog een uur afkoelen. Laat ondertussen de perziken uitlekken in een zeef, vang het vocht op en grill de perzikschijfjes in een grillpan aan beide kanten lichtbruin. Verhit het opgevangen sap en laat lichtjes inkoken tot een stroop. Maak de geklopte slagroom of de slagroom met mascerpone. Strijk hiermee de afgekoelde pavlova in. Leg de perzikschijfjes op de taart. Giet er wat van de stroop over en garneer met wat blaadjes munt.
0 Comments
Leave a Reply. |
AuteurEten, schrijven en onderweg zijn. Synoniemen voor ontdekken, verbinden en creativiteit. Archieven
April 2020
Categorieën |
|