Pistache-amandelcake
Deze noten-amandelcake at ik voor het eerst in Spanje waar we in een heel klein bakkerijtje allerlei baklava achtige hartigheden kochten. Toch heb ik een paar maal moeten zoeken naar de juiste ingrediënten omdat ik een grove cake wilde maken. Je maakt deze cake in een handomdraai, je kunt hem extra zoet maken door hem te begieten met een suikerstroop, maar kunt dat ook achterwege laten. Lekker als dessert of tussendoortje. Wat heb je nodig: 175 gram zachte boter 125 gram rietsuiker 4 eieren 100 gram grove polentameel 2 th bakpoeder 100 gram gemalen amandelen sap van een ½ citroen 2 eetlepels honing Hoe maak je het: Vet een springvorm in met boter. Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de pistachenootjes fijn. Doe de boter, suiker, eieren, gemalen amandelmeel, polentameel en bakpoeder in een kom en mix alles met de mixer goed doorelkaar. Schep het mengsel in de vorm en bak in 40 minuten goudbruin. Roer de citroensap en honing doorelkaar en bestrijk hiermee de bovenkant als de cake nog warm is. Je kunt ook een suikersiroop maken van 100 gram suiker en 75 ml water, honing en citroensap. Doe alles in een pannetje en verwarm totdat de suiker is opgelost. Haal de cake uit de vorm zodat hij los is. Doe de cake er weer terug in en begiet met de suikerstroop. Bestrooi de cake met nog wat gehakte pistachenootjes.
0 Comments
Leave a Reply. |
AuteurEten, schrijven en onderweg zijn. Synoniemen voor ontdekken, verbinden en creativiteit. Archieven
April 2020
Categorieën |
|