Dit gerecht komt bij iemand van de fotoclub waar ik bij ben, wat ook een beetje een eetclub is en soms alleen maar een eetclub is, en komt uit het kookboek Veggeterean.
Je maakt dunne flensjes die je stapelt met daartussen steeds een laagje vulling bestaande uit groente vermengd met ricotta. Klinkt allemaal makkelijk en dat is het ook. Echter de eerste flensjes bakten steeds vast aan mijn gietijzeren pan omdat zoonlief een poging had gedaan om de vulling voor een burrito te transformeren in zwarte kool. Daarvan beweert hij dat het heerlijk is. Op eetgebied heb ik bij hem de komende tijd een hoop werk te verrichten. Ik heb eens gelezen dat je smaak elke zeven weken verandert. Dat geeft me hoop. Gietijzeren pannen zijn normaliter ideaal, echte anti-aanbakpannen en ook nog eens gezond doordat je niet de teflon bodem door je gerechten roert en gaan bovendien een leven lang mee. Je creëert deze anti-aanbaklaag door er de eerste keer aardappelschillen in te koken óf de gebruiksaanwijzing van de pan te volgen. Vervolgens mag je de pan nooit en te nimmer afwassen met afwasmiddel, spoel hem alleen uit met heet water. Als je er echt koolstof in hebt gemaakt, dan zit er niks anders op de aangekoekte resten er uit te bikken en er een beetje soda in te koken. Laat er dan een laagje olie in heet worden, gooi dit weg en smeer de pan in met een beetje olie en je kunt hem weer gebruiken. Ik maakte dit gerecht een dag van tevoren, wat prima gaat. Het recept uit het boek Vegetarean van Alberto Musacchio en Malu Simões Wat heb je nodig:
Begin met het maken van een glas beslag voor de flensjes -dat is niet makkelijk, maar het helpt als je van binnenuit begint te roeren en dan steeds meer van de buitenkant meeneemt-. Doe daarvoor de bloem in een kom met zout en peper, klop de melk, eieren en gesmolten boter in een ander kom. Voeg het melkmengsel aan de bloem toe en laat 30 minuten rusten. Snijd ondertussen de groente in julienne -dunne reepjes- of doe de groenten in een keukenmachine die dit kan. Bak een stapel dunne flensjes, je hebt 3 flensjes voor een rol nodig. Als je flensjes overhebt kun je de pubers vast een tussendoortje geven, misschien brengt het ze al in een betere stemming voor het avondeten. Maak dan het groentemengsel door olie en boter te verhitte hierin de hele knoflook, salie, munt, peterselie en uien te verhitten totdat de uien glazig zijn. Voeg de rest van de groenten toe en schap af en toe om. Haal de knoflook, salie en muntblaadjes eruit. Laat alles afkoelen. Roer de eidooiers met de gedroogde tomaat, parmezaanse kaas, ricotta en een beetje nootmuskaat erdoor heen. Proef en voeg nog eventueel zout en peper toe. Leg op je werkblad een flensje, bestrijk met ongeveer 2 eetlepels van de groentevulling, leg er een volgend flensje boven op en bestrijk weer met de groentevulling. Herhaal dit met een derde flensje. Rol dan de flensjes op tot een grote rol en snijd in stukken van ongeveer 2,5 centimeter. Leg deze met de platte kant in een beboterde ovenschaal. Bestrooi met de paneermeel en begiet met de gesmolten boter. Bak de rollades 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. We aten met zijn drieën buiten, zoonlief was er niet bij. Maar dit gerecht is met drie stemmen aangenomen in het nieuwe gerechten repertoire. Yes! Tijd: ** Gezond: ** Smaak: ***
0 Comments
Leave a Reply. |
AuteurEten, schrijven en onderweg zijn. Synoniemen voor ontdekken, verbinden en creativiteit. Archieven
April 2020
Categorieën |
|