Venkelsalade met parmezaanse kaas en walnoten
Een lekkere salade is net als een geslaagde dag. Het heeft niet veel nodig. Deze salade at ik ooit in de mooiste Italiaanse dorpjes in Cinque Terre. Ik was er voor de tweede keer, die keer samen met mijn vriendin en onze dochters. Na een heerlijke dag zaten we met vijf vrouwen in een klein vol restaurantje waar foto’s aan de wand hingen uit andere tijden. Op deze foto’s stampten de jongemannen van het dorp de druivenoogst tot moes voor wijn, dat deden ze in hun blootje, tot grote hilariteit van de jonge dames. Een goede dag bestaat net als deze heerlijke salade maar uit een paar ingrediënten. Voor een heerlijke venkelsalade. Ik heb geen hoeveelheden erbij gezet, vind dat zelf een beetje uit en experimenteer lekker met de hoeveelheden. Wat heb je nodig: 1-2 venkelknollen Beetje parmezaanse kaas Citroensap Handvol walnoten Hoe maak je het. Was de venkel, snijd het hart eruit. Snij de venkel door de helft en daarna in zo dun mogelijke plakken. Lukt dat je niet, pak dan een kaasschaaf of rasp waarmee je dun kunt snijden. Haal de venkel uit elkaar en leg op een bord, besprenkel met citroensap. Breek de walnoten in wat kleinere stukken en strooi uit over de venkel. Raps er tenslotte wat Parmezaanse kaas over. Doe dit met een dunschiller of ook weer met een kaasschaaf zodat je wat dikkere stukken krijgt in plaats van de poederachtige kaasrasp wanner je de kaas raps met een gewone kaasrasp.
0 Comments
Leave a Reply. |
AuteurEten, schrijven en onderweg zijn. Synoniemen voor ontdekken, verbinden en creativiteit. Archieven
April 2020
Categorieën |
|