Ik houd van het concept hartige taart. Zodra de taart in de oven staat breekt de tijd aan dat je even iets anders kunt doen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat de taart aanbrandt, je moet natuurlijk niet een lang weekend weggaan. Mocht er wat over zijn dan is een hartige taart vaak makkelijk op te warmen en lekker als lunch de volgende dag. Wij hadden meerdere stukjes over, dat zegt genoeg hoe de taart, bij de enige puber die op dat moment thuis was, in de smaak is gevallen. Het werd een tweede avondmaaltijd. En toen was er nog steeds taart over.
Ik raad je aan voor je hartige taarten voor de bodem een standaardrecept te nemen, zodat je het vaker maakt en het recept meer eigen wordt. Geloof me, dan is je taartbodem in 5 minuutjes klaar. Gebruik liever geen bladerdeeg, dat wordt vochtig en slap als je daar een vulling over heen gooit. Je kunt dit tegengaan door het bladerdeeg van tevoren te bakken maar dan ga je het vaak nog niet tegen. Deegbodem hartige taart
Doe de bloem, boter en zout in de keukenmachine, pulseer 40x. Voeg dan beetje bij beetje het water toe. Pulseer nog een paar keer. Het deeg is nu een geheel. Laat het 30 minuten rusten. Duw het dan in een ingevette vorm, dit kun je gewoon met je handen doen. Je kunt het deeg ook uitrollen tot een lap en dan in de vorm leggen, gebruik even de deegroller, drapeer een gedeelte van de lap erover heen om te voorkomen dat hij in stukken uit elkaar valt. Prik wat gaatjes met een vork in de bodem en zet deze ondertussen 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C, maak dan de vulling klaar. Voor de vulling:
Meng de crème fraîche met het ei, voeg een beetje zout en peper toe. Leg de witlofstronken op de bodem met de snijkant naar boven. Begiet de tussenruimte met het eimengsel. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de walnoten. Bak de taart in ongeveer 20 tot 25 minuten gaar. Ik was alleen met mijn dochter, we eten graag buiten en zaten in de laatste stralen van een zachte avondzon. ‘Wat is dit?’ ‘Witloftaart.’ ‘Ik houd niet van bitter.’ ‘Dat weet ik, maar je smaakt verandert elke zeven weken,’ zei, inmiddels geloof ik dat zelf niet meer, althans niet voor pubers. Zij hebben waarschijnlijk hele speciale smaakpapillen, zoals een kat een hele speciale tong heeft waarmee hij zich kan wassen, waar alleen de MacDonalds, Kentucky Fried Chicken of de nieuwste hit van de Snollebollekes de reactie “lekker” kunnen ontlokken. Ook dit gerecht vond ik de tweede dag lekkerder dan de eerste. Serveer er een salade bij, anders is het misschien wel wat veel witlof. Gezond: * Lekker: * Gemak: **
0 Comments
Leave a Reply. |
AuteurEten, schrijven en onderweg zijn. Synoniemen voor ontdekken, verbinden en creativiteit. Archieven
April 2020
Categorieën |
|